Fitness

Fitness | Krachttraining | Cardiotraining

Wat is fitness?

Fitness is de verzamelnaam voor het verbeteren van je conditie, vetverbranding en verschillende soorten trainingen.

Met als filosofie “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Je kan bij FCG zowel als beginnend of als gevorderd sporter komen trainen. Ieder op zijn eigen tempo en elk met zijn eigen doelstellingen.

De meest voorkomende trainingen kan je onder brengen in krachttraining of cardiotraining. We leggen je kort het verschil uit.

Krachttraining

Bij krachttraining ligt de focus op het ontwikkelen van de spieren en spiermassa. Je wordt er niet alleen sterker door, je krijgt er ook een mooi gevormd lichaam van.

Je traint met steeds zwaardere gewichten om zo spiermassa op te bouwen. De trainingen zijn intensiever dan bij cardio maar wel korter.

Cardiotraining

Bij cardiotraining ligt de focus op het versterken van je hart, longen en bloedvaten. Dus eigenlijk op je conditie en uithoudingsvermogen.

Cardio is een duursport waarbij je gedurende langere tijd traint. Denk daarbij aan de verschillende looptoestellen, hometrainer of touwtje springen.Bij FCG zijn we vorzien van alle toestellen om elke training succesvol uit te voeren.
Als je net start met fitnessen, vraag ons dan gerust om advies. Zo ben je verzekerd dat je meteen goed van start gaat en voorkom je eventuele blessures.

fitness-gent-fcg